به گزارش ایوان کتاب به نقل از گاردین، یک کتابخانه در بارسلونا که ویژه ادبیات آمریکای لاتین است، در کنگره جهانی فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابخانهای که به تازگی در روتردام برگزار شد، به عنوان بهترین کتابخانه عمومی جدید در جهان معرفی شد.
این کتابخانه که به نام گابریل گارسیا مارکز، رمان نویس کلمبیایی برنده جایزه نوبل نامگذاری شده، سال پیش در محله کارگرنشین سنت مارتی افتتاح شد.
در مراسم اهدای جایزه، هیات داوران از معماری و رویکرد نوآورانه این کتابخانه به عنوان عاملی برای تشویق مردم محلی به استفاده از منابع تجلیل کردند و تعامل بین کارکنان و مردم، انعطاف پذیری فضاها و ارایه خدمات و نیز تعهد به یادگیری و پایداری آن را ستودند.
نئوس کاستلانو، مدیر کتابخانه در پاسخ گفت: ما دقیقاً به این دلیل این جایزه را دریافت کردیم که مدلی را انتخاب کردیم که کتابخانه را به عنوان فضای گسترش یافته یک خانه نشان میدهد؛ این کار با انتخاب صندلیها و فضاهایی شکل گرفت که به مردم این حس را میدهد که در خانه خود هستند.
وی افزود: همین موجب شد تا بچههای کوچک و افراد مسن ساعتها در کتابخانه وقت صرف کنند. آنها نمیآیند تا فقط کتابی انتخاب کنند و ببرند بلکه زمان بیشتری را اینجا میگذرانند. برای محلهای که پرجمعیت است و دانش آموزان زیادی دارد، واقعاً نیاز به چنین کتابخانهای محسوس بود.
کاستلانو با تاکید بر اینکه تاکنون هرگز هیچ کتابخانه اسپانیایی حتی نامزد کسب این عنوان نشده گفت: این پاداشی است برای همه کارهایی که شهر انجام داده و کتابخانهها در بارسلونا همیشه مهم بودهاند.
تا اواخر امسال قرار است این کتابخانه «اتاق حواس» را هم افتتاح کند که ویژه کودکانی است که مشکلات یادگیری دارند.
این کتابخانه که گنجایش ۸۰۰ نفر را دارد گاهی حتی میزبان ۱۳۰۰ نفر هم شده است و کاستلانو این را پدیده «گردشگری کتابخانهای» و مدیون کسانی که میداند که به جز خواندن کتاب، برای گرفتن عکس از ساختمان دوستداشتنی فرم چوبی آن به این محله میآیند.
خاویر مارکه، مسئول فرهنگ در شورای شهر هم این را موفقیتی بزرگ و نشان دهنده سیاستی دانست که شهر ۳۰ سال پیش برای ایجاد شبکهای از کتابخانهها در پیش گرفت و کتابخانه گابریل گارسیا مارکز هم یکی از آنها بود.
گارسیا مارکز از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۵ در بارسلونا زندگی کرد. وی اندکی پس از انتشار رمان مشهور «صد سال تنهایی» که اثری پیشگام در سبک رئالیسم جادویی بود، به بارسلونا رفت. وی مانند یوسا دیگر برنده جایزه نوبل، مدتی در این شهر زندگی کرد.
این کتابخانه که مجموعهای از ۴۰۰۰۰ سند مرتبط با ادبیات آمریکای لاتین را در خود جای داده، به زودی یک ایستگاه رادیویی اجتماعی به نام رادیو ماکوندا به یاد دهکدهای که مارکز به همین نام در رمان مشهور خود خلق کرد، راهاندازی میکند.
ثبت دیدگاه