به گزارش ایوان کتاب این کتاب در ۲۰۳ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و با قیمت ۸۰ هزارتومان در فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم عرضه شده است.
در یادداشت محمود حدادی، مترجم درباره رمان «پریشانیهای ترلس جوان» آمده است: فضای رمان «ترلس جوان» به اتریش در سرآغاز قرن بیستم، و به سالهایی برمیگردد که این کشور در قالب امپراتوریای خشن بر بسیاری ملتها و اقوام اسلام و فرمانروایی قهرآمیز داشت.
در این داستان شخصیتها با نگرش خردستیز و کنش خشونتباز خود، همچون نماینده و نماد انحطاط اشرافیت جامعهای ظاهر میشوند که در آن -چنانکه بر مثال ترلس جوان میبینیم- نیکخواهی خانهنشین، و منطق آشفته میشود، و جستوجو در پی یقین، درد و درماندگی به همراه میآورد.
اگرچه در کُنه جان این جوان نیکخواه هم – به گواهی مکرر همین رمان- خطر جهش به سوی شرّ حضور، حضوری هرچند خفتهتر دارد.
واقعیت وقوع فاشیسم در قاره اروپا چند دهه بعد از نگارش این رمان، تأییدی دردناک بر نگاه نهانبین این نویسنده آلمانیزبان بود.
در نوشته پشت جلد کتاب هم آمده است: روبرت موزیل (۱۸۸۰-۱۹۴۲) نویسنده بزرگ اتریشی است که در ادبیات کلاسیک نوین او را با مارسل پروست و جیمز جویس مقایسه میکنند. روانپژوهشی استادانه و جسورانه او باعث شده است «کالبد شکاف زندگان» لقب بگیرد، در عین آنکه زبانش از لطافت شاعرانه نیز بهرهمند است و حتی میتوان او را غزلسرای تنهایی خردمندان دانست.
«پریشانیهای ترلس جوان» اولین اثر اوست که در سرآغاز قرن پرفاجعه بیستم، در سال ۱۹۰۶، منتشر شده است و از تجربههای دوران تازه جوانی او نیز نشانی دارد. این رمان به شرح آزار و شکنجه حسابشده پسری دبیرستانی بهدست همکلاسیهایش میپردازد و موشکافانه نشان میدهد که چگونه در پس پوسته نازک متانت مدنی آدمها غرایزی موحش و قهرآلود و بدوی زبانه میکشد.
ثبت دیدگاه