به گزارش ایوان کتاب ،بیست و پنجمین شمارۀ نشریۀ ادبی «چامه» (شهریور و مهر ۱۴۰۱)، ویژۀ هرمز علیپور، از بنیانگذاران شعر ناب در دهۀ پنجاه منتشر شد.
در این شماره از «چامه» شاعران، نویسندگان و منتقدان دربارۀ شخصیت ادبی هرمز علیپور سخن گفتهاند؛ محمد آشور، داود جمالی، بهاالدین مرشدی، محسن بوالحسنی، حبیب پیام، ودود جوانی، سریا داودی حموله، آزاده کاظمی، احسان گرایلی، علیرضا شکرریز و کورش فلاحتی از آن جملهاند.
صادق رحمانی، مدیر و سردبیر این دوماهنامۀ ادبی در سخن آغاز نوشته است: «کمی بیش از پنجاه سال پیش، پنج شاعر جوان که بزرگترینشان ۲۳ ساله بود، حول محور زبان و نگاهی شاعرانه به اسلوب پسانیمائی جریانی خاص را رقم زدند که دریچههای تازهای را به افق شعر مدرن گشود. البته حرکتهای تازۀ پسانیمایی از آغاز دهۀ پنجاه رواج یافته بود. حول محور زبان و نگاهی شاعرانه به اسلوب پسا نیمائی جریانی خاص را رقم زدند که دریچههای تازهای را به افق شعر مدرّن تجربه گشود».
در بخش داستان که سرپرستی آن به عهدۀ محمدجواد جزینی است، هشت داستان کوتاه ایرانی به چاپ رسیده است: مائده رمضانخانی (چرخ فلک)، افسر مسعودیان (مردی که دوبار مرد)، سمیه کاتبی (تپههای کهندژ)، مجیر مهرعلیزاده (دگردیسی)، لاله بهاری (روسری)، نازلی ساروی(توتهای سرخ)، حدیث سلحشور(ولد) ، راحله بهادر و پامِلا پینتر با چهار داستان کوتاه.
در بخش شعر زمان که ضیاءالدین خالقی عهده دار سرپرستی آن است: پوران کاوه، مظاهر شهامت، علی جهانگیری، اکبر قناعتزاده، رضا یاوری، حسن خدابنده، علی مشکات، حامد معراجی، عبدالرحیم سعیدی راد، شهین راکی، گالیا توانگر، سهیلا سندیانی، حسین نوروزیپور، شادیه غفاری، صفیه پاپی، زهرا صیاد مصلح(فرزانه)، صدیقه قوامی، پانتهآ گلپر، سهراب سالک تازهترین شعرهای خود را منتشر کردهاند.
در بخش شعر و ترجمه که با نظارت موسی بیدج اداره میشود، مصاحبهای اختصاصی با موسی حوامده شاعر فلسطینی انجام شده است. سامره عباسی گفتوگویی با دنیا میخائیل را ترجمه کرده است و محمدالامین الکرخی چند شعر تازه را از عیسی مخلوف؛ شاعر لبنانی به فارسی برگردانده است.
نقدی از ضیاءالدین خالقی بر کتاب رحمت حقیپور، خوانش شعری از لیلا فراهانی، نوشتۀ مهدی شکری و بررسی مجموعه شعرهای محمدعلی حسنلو از میترا سرانی اصل از دیگر مطالب این دوماهنامۀ ادبی است.
شماره بعدی دوماهنامۀ ادبی چامه به بهاء الدین خرمشاهی اختصاص دارد و دبیری این ویژهنامه را رضا اسماعیلی، بر عهده خواهد داشت.
این شماره از مجلۀ «چامه» در ۱۸۲ صفحه منتشر شده است. علاقهمندان به ادبیات و کتابخوانی میتوانند بیست و پنجمین شماره نشریه ادبی «چامه» را علاوه بر دکههای مطبوعات از فروشگاه مجازی «فیدیبو»، «طاقچه» و «جار» تهیه کنند.
ثبت دیدگاه