کتاب را در هفته کتاب به دغدغه مردم تبدیل کنیم
به گزارش ایوان کتاب ؛ آیین تجدید بیعت کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانههای عمومی کشور با آرمانهای امام راحل، در آستانه آغاز بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، شنبه (۲۲ آبانماه) با حضور علی رمضانی؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
رمضانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، فرزندان ایشان، شهدا انقلاب از شهید چمران، آوینی تا طهرانی مقدم و تبریک هفته کتاب گفت: امام خمینی(ره)، آغازگر فصل جدیدی از دانش و آگاهیها، سبک زندگی و اندیشیدن بود.
وی ادامه داد: از نهاد کتابخانههای عمومی کشور، برای برگزاری با شکوه آیین تجدید بیعت کتابداران با آرمانهای امام خمینی (ره)، در آستانه هفته کتاب تشکر میکنم.
دبیر بیستونهمین دوره هفته کتاب درباره ویژه برنامههای هفته کتاب ۱۴۰۰ بیان کرد: جای «خالی کتاب را با کتاب خوب پر کنیم» به عنوان شعار بیستونهمین دوره هفته کتاب انتخاب شده است. در این هفته، برنامههای متعددی از سوی مجموعه فرهنگی کشور شامل دستگاهها، انجمن و تشکلهای مختلف صنعت نشر پیشبینی شده است.
رمضانی با اشاره به برنامههای کتاب محور استانی در هفته کتاب ادامه داد: در این هفته، بیش از ۱۳۰۰ برنامه در مراکز استانها برگزار شده که مجموعهای از برنامههای خرد و کلان فرهنگی است.
وی افزود: رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر یکی از کتابهای حوزه دفاع مقدس که فصل جدیدی از توجه به گنجینه این حوزه بهشمار میآید، در این هفته برگزار میشود.
رمضانی گفت: اختتامیه ۱۷ جایزه کتاب سال استانی، جایزه کتاب سال دانشجویی و برگزاری جشنواره معلم مولف از دیگر برنامه های هفته کتاب است.
دبیر بیستونهمین دوره هفته کتاب گفت: امیدواریم این دوره از هفته کتاب، با توجه به فاصله گرفتن از برنامههای کلیشهای غیر کوثر برگزار شود و بتوانیم کتاب را به صدر زندگی مردم بیاوریم.
رمضانی با اشاره به اینکه صنعت نشر، بزرگترین صنعت فرهنگی کشور است بیان کرد: با توجه به میزان اثرگذاری و اهمیت و جایگاه اقتصادی صنعت نشر، امیدواریم این صنعت بالنده شود.
وی تاکید کرد: هفته کتاب فرصت به میدان آوردن دغدغه کتاب در بین دغدغههای مردم.
ضرورت آشنایی مدیران جوان با شخصیت امام خمینی(ره) از منظر مقام معظم رهبری
علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در ادامه این آیین، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره ضرورت توجه به شخصیت و جایگاه امام خمینی (ره) از سوی جوانان گفت: رهبر انقلاب، پنجم خرداد ماه سال ۱۳۷۸ به نیازهای فرهنگی جوانان اشاره داشتند و در پنج سرفصل به تشریح آنها پرداختند. استحکام بنیانهای اعتقادی و دینی، آشنایی با معارف اسلام و قرآن، شناخت تاریخ کشور و افتخارات ملت، شناخت درست امام خمینی، قله بلند تاریخ معاصر و اندیشههای و اندیشههای سیاسی تابناک و پایههای حرکت عظیم انقلابی او و در نهایت احساس سربلندی به دلیل درس بزرگی که ایرانیها در طول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به جهانیان دادند.
وی ادامه داد: هر جامعه و هر فرد در زندگی خود، به الگو نیاز دارد؛ اصلی که در مکاتب تربیتی و البته در آموزههای دینی اسلام نیز بر آن تاکید شده است. به عنوان مثال، حضرت امیرالمومنین(ع) فرمودند که بدانیم برای هر کسی امام است که باید از او استفاده و در پرتو نور و روشنایی آن حرکت کند.
مختار پور افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی، اردیبهشت سال ۱۳۷۷نیز تاکید میکنند؛ حضرت امام الگوی ما است و باید از وی تبعیت کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: در خرداد سال ۱۳۹۲ رهبر معظم انقلاب از سه باور امام خمینی (ره) یاد میکنند که شخصیت مستحکم ایشان را بسازد: باور به خدا، باور به مردم و باور به خود.
مختارپور به ۱۲ خصوصیت امام خمینی (ره) از منظر رهبر معظم انقلاب اشاره و بیان کرد: «تقوا»، «اخلاص و صفا»، «عرفان معنویت و انس با قران»، «زهد و بیاعتنایی به دنیا»، «جرات و قدرت»، «تمسک به اسلام»، «صبر و بردباری» « علم و حکمت» « بهترین استفاده از موجودیها»، « تواضع»، «دشمن شناسی» و در نهایت؛ «مردمداری» ویژگیهای ایشان از منظر رهبر معظم انقلاب هستند.
وی افزود: تصور میکنم درحالی که در سالهای ابتدایی گام دوم انقلاب قرار داریم، مدیران جوان بر سرکار آمدهاند و مسئولیت پذیرفتهاند، نیاز است با شخصیت امام خمینی(ره) از منظر رهبر معظم انقلاب آشنا شویم. مجموعه ۶ جلدی «ره، رهرو و رهبر» در این زمینه است. این کتاب از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری منتشر شده است.
ثبت دیدگاه