به گزارش ایوان کتاب؛ نخستین نشست جمعی از رایزنان فرهنگی سفارتخانههای خارجی مقیم تهران با حضور، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ظریفیان، مدیرکل مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، اسماعیل جانعلیپور، مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی، محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سهشنبه ۲۲ آذرماه برگزار شد.
احمدوند با بیان این مطلب که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ازجمله بزرگترین رویدادهای کتابمحور دنیا محسوب میشود، گفت: نمایشگاه کتاب تهران از نخستین دوره برگزاری از وجه بینالمللی برخوردار بود. امیدوارم در این نشست آشنایی کاملی با نمایشگاه کتاب تهران برای استفاده بهتر از این رویداد فرهنگی ایجاد شود.
وی برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را فرصت قابل توجهی برای تقویت روابط فرهنگی دانست و ادامه داد: زمینه میزبانی از مهمانان برای حضور در سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیشبینی شده است. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فرصت قابل توجهی برای حضور چهرههای فرهنگی از کشورهای مختلف در ایران است. متفکران کشورهای مختلف از نمایشگاه دیدن کردند و از نزدیک با کتابهای ایرانی آشنا شدند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حضور چهرههای فرهنگی در سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بیان کرد: بیش از ۶۰ مهمان در نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۱ تهران حاضر شدند. علاقهمندیم سال آینده نمایندگان فرهنگی صاحبنظر و اندیشمند از کشورهایی که امروز میزبان رایزنان فرهنگی آنها هستیم، باشیم.
احمدوند با بیان این مطلب که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، یک نمایشگاه صرف نیست، گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، رویداد بزرگ فرهنگی محسوب میشود و حضور نویسندگان شاعران اهل اسلام از ویژگیهای بارز این رویداد محسوب میشود. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فرصت قابل توجهی برای دیدن ایران واقعی است. در ایام نمایشگاه علاقهمندی مردم ایران به کتاب به تصویر کشیده میشود؛ این بهترین نمود از فرهنگ ایرانی و بهترین مکان برای گفتوگوهای فرهنگی است.
در ادامه این نشست رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: آنچه نمایشگاه تهران را بهعنوان نمایشگاه مطرح و قابل رقابت در دنیا مطرح کرده، فروش کتاب و حضور مردم از کشورهای منطقه در این نمایشگاه است. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بزرگترین رویداد فرهنگی غرب آسیا و خاورمیانه در ماه می برگزار میشود. در مجموع سیوسه دوره از این رویداد برگزار شده است.
وی افزود: در دورههای ابتدایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، حدود ۳۰۰ ناشر حاضر بودند و سال گذشته ۳۰۰۰ ناشر دراین رویداد مشارکت داشتند. چند هزار بازدیدکننده به ۳ تا ۴ میلیون بازدید کننده و ۸۰۰۰ عنوان در نخستین دورهها به ۱۹۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه سیوسوم رسید.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: برگزاری همزمان نمایشگاه مجازی و فیزیکی در دوره سیوسوم با توجه به تجربه برگزاری دو نمایشگاه مجازی به ثبت رسید. در دوره سیوسوم امکان خرید مجازی کتاب را سراسر کشور برای مردم فراهم شده بود. در این دوره هیچ فردی مجبور نبود برای خرید کتاب از نمایشگاه به تهران سفر کند؛ بلکه از منزل و شهر محل سکونت با امکانات آنلاین امکان خرید آثار عرصه شده مهیا بود. این مجموعه برای نمایشگاههای مختلف دنیا قابل استفاده است. از سامانه مجازی کتاب تهران و از مجموعه کتابخانههای عمومی تهران و سایر بخشها که در این حوزه فعالیت میکنند بازدید و تجربهها را تبادل کنید.
رمضانی در ادامه توضیح جزئیات برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بیش از ۷۰ دستگاه مختلف همکاری دارند؛ ازجمله شهرداریها، مجموعههای دولتی فعال درحوزه تبلیغات عمومی همچنین بانکهای مختلف.
ثبت دیدگاه